Wat is flock

Wat is Flock en hoe wordt het gebruikt

Flock is een vilt/fluweel-achtige stof die zacht aanvoelt en een luxe uitstraling heeft. Er zijn soorten die met inkt te bewerken zijn, maar bij BNYS Design werken we alleen met de effen kleuren die hieronder afgebeeld zijn.

Flockfolie in de kleur: BlackFlockfolie in de kleur: GreyFlockfolie in de kleur: WhiteFlockfolie in de kleur: Off WhiteFlockfolie in de kleur: BeigeFlockfolie in de kleur: Lemon YellowFlockfolie in de kleur: YellowFlockfolie in de kleur: OrangeFlockfolie in de kleur: RedFlockfolie in de kleur: Bordeaux RoodFlockfolie in de kleur: PurpleFlockfolie in de kleur: MagentaFlockfolie in de kleur: PinkFlockfolie in de kleur: Lime GreenFlockfolie in de kleur: GreenFlockfolie in de kleur: Olive GreenFlockfolie in de kleur: TurquoiseFlockfolie in de kleur: Navy BlueFlockfolie in de kleur: Royal BlueFlockfolie in de kleur: Light Blue
GETOONDE KLEUREN ZIJN TER INDICATIE. ZIJ KUNNEN AFWIJKEN, AFHANKELIJK VAN DE SCHERMINSTELLINGEN

Verlopen zijn niet mogelijk. Meerdere kleuren wel.Het te drukken ontwerp mag daarom geen verloopjes bevatten. Het design kan natuurlijk wel uit meerdere (effen) kleuren bestaan. De verschillende kleuren flock kunnen eventueel over elkaar heen geperst worden.
Bij veel kleuren kan dit echter een behoorlijk dikke plakkaat worden. Wij proberen daarom altijd zoveel mogelijk flock weg te snijden zodat je (het liefst) alleen overlap in de randjes hebt.

Lijn-tekening

hightidesurfshop.nlOm een ontwerp uit flock te maken is een vector bestand nodig. Dit is een soort lijntekening. De plotter gebruikt de lijnen om het ontwerp uit het flock te snijden. Foto’s zijn daarom niet geschikt. Deze moeten eerst omgezet/nagemaakt worden.

Goeie snijlijn van een lijn met lijndikte Lijnen met een lijndikte moeten omgezet worden zodat niet de lijn maar de omtrek van de lijn uitgesneden wordt.

Niet kleine dan 1 mm

Alle flock die niet bij het ontwerp hoort wordt handmatig verwijderd. U begrijpt dat hier behoorlijk wat tijd in gaat zitten. Om het niet TE tijdrovend te maken EN om het mooiste resultaat te krijgen, raden wij altijd aan om de onderdelen van het ontwerp niet kleiner dan 1 mm te maken.

Kleding en instellingen

Voor het persen is het heel belangrijk dat de kleding (inclusief alle onderdelen zoals ritsen, knopen, enz.) goed tegen hitte kunnen. Daarom moet goed gekeken worden hoe alles neer te leggen, of er een beschermende stof tussen moet, op welke temperatuur, druk en tijd er geperst moet worden.

Positionering

Werkkleding maar dan andersHet leuke aan deze (handmatige) manier van drukken is dat het niet op de ‘standaard’ plekken hoeft. Zo geeft een detail in de zij of op de schouder of een verticaal geplaatst ontwerp soms net dat beetje extra. Hierbij moet natuurlijk wel weer rekening gehouden worden met eventuelen naden, ritsen, knopen, enz.

Het persen

Zodra alles goed ligt wordt het geheel onder hoge druk en hoge temperatuur op elkaar geperst.

Comments are closed.